Geschiedenis van de Siroopwafel.

bakijzer van vroegerDe Geschiedenis van de Hollandse lekkernij.

Nederland en de Hollandse lekkernij de Siroopwafels, of  hoe wij het in de volksmond noemen Stroopwafels zijn bijna synoniem aan elkaar. Maar waar komen deze overheerlijke stroopwafels eigenlijk vandaan?

Er gaan diverse verhalen rond maar vermoedelijk komen de stroopwafels oorspronkelijk uit Gouda, waar ze in 1784 voor het eerst gebakken werden. Het gerucht gaat dat er een bakker de stroopwafels maakte van overgebleven broodkruimels en bakte daarvan de stroopwafels mee die hij vervolgens had voorzien van een laagje stroop. Daarmee waren de eerste stroopwafels geboren, en de lekkernij viel zo goed in de smaak dat het al snel heel populair werd. Al snel veroverde dit Hollandse Lekkernij heel Nederland.

De meeste stroopwafels worden tegenwoordig niet meer gebakken van overgebleven broodkruimels maar van de beste ingrediënten van topkwaliteit, hierbij moet je denken aan bruine suiker, meel en roomboter.

Ook ’t Stroopwafelhuisje gebruikt de beste ingrediënten van topkwaliteit om de lekkerste Goudse stroopwafels voor u te bakken. Zo zijn onze ingrediënten zonder kunstmatige kleur-, geur-, en smaakstoffen, zonder conserveer middelen en gemaakt van zuivere tarwebloem.

Nadat wij de wafels hebben gebakken wordt deze eerst nauwkeurig doorgesneden, waar een heerlijke laag stroop tussen wordt gesmeerd. Onze stroopwafels worden vaak bij de koffie en thee gegeten.

De stroopwafels worden steeds vaker als traktatie uitgedeeld op scholen, of opvangcentra’s. Daarnaast zien wij ook een jaarlijkse toename in de aantal bestellingen in onze webwinkel.

Proef ook onze stroopwafels, bij ons proef je hoe een stroopwafel hoort te smaken. Ga naar onze webwinkel en bestel je overheerlijke ambachtelijke stroopwafels makkelijk en snel voor in huis.

’t Stroopwafelhuisje.

www.heimwee.info

Wilt u op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen binnen ’t Stroopwafelhuisje? Like dan onze Facebookpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.