Handwerk komt nog steeds van pas.

Handwerk komt nog steeds van pas.

 

Wie bij ons op de markt stroopwafels komt kopen, weten het liedje al.. Onze stroopwafels in de koelkast bewaren, dan blijven ze langer vers. Er zitten geen bindmiddel en conserveringsmiddelen in onze producten etc.

Maar dit is echt waar! Het is geen kletspraat, wij willen onze klanten deze advies meegeven hoe je ze thuis het beste kunt bewaren. Wij krijgen ook berichten van conculegga’s, met dat moet niet in de koelkast. Maar onze stroopwafels zijn net ietsjes anders dan de andere, en die van ons moeten dat zeker, met liefde worden ze voor u gebakken en wij verwachten dat ze met liefde worden verzorgd en opgegeten.

Want… Hoe worden onze stroopwafels nou gemaakt?

Onze stroopwafels worden gebakken in een speciale stroopwafelbakkerij, hier wordt niets meer dan alleen stroopwafels gebakken! Hier wordt met liefde en plezier in gewerkt, en wordt zoveel mogelijk nog met de hand gedaan. Zodoende hebben wij nog steeds ambachtelijke stroopwafels.

Zo worden er dagelijks honderden scharreleieren met de hand gebroken, en wordt de bloem en boter nog steeds nauwkeurig afgewogen met de hand om tot het beste structuur te komen van het deeg. Ook wordt de stroop met de beste ingrediënten en de juiste hoeveelheid met hand toegevoegd, om tot de mooiste en lekkerste stroop te komen.foto van T Stroopwafelhuisje.

Nu gaat tegenwoordig niet alles meer met de hand zoals in de 19de eeuw. Maar nog wel een hoop, wat nog met de hand mogelijk is, wordt nog met de hand gedaan.

Tegenwoordig kunnen er tientallen stroopwafels tegelijk gebakken worden op speciale bakplaten. Dit is noodzakelijk om zoveel mogelijk te kunnen produceren, en er zoveel mensen te kunnen laten genieten van de beste stroopwafels.

De stroopwafels worden ook nog steeds met de hand ingepakt, en gecontroleerd. De machines doen veelal het werk, met het doorsnijden, stroop tussenvoegen, controleren  van de stroopwafels en het brengen naar het koelproces. Onze stroopwafels worden direct na het bakken gekoeld naar de juiste temperatuur, zodat ze op hun lekkerst aankomen bij de klanten.

Veel mensen proeven het verschil al! Onze stroopwafels zijn minder zoet, en dat komt doordat wij geen gebruik maken van extra smaakversterkers en of een toevoeging van (kunstmatige)  vanille. In de stroopwafels wordt gebruik gemaakt van echte kaneel, in tegenstelling tot de meeste andere stroopwafels die worden verkocht. Want wij hoeven geen smaken te maskeren, omdat niets kunstmatig is.. Maar bestaat uit echte A kwaliteit grondstoffen. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van bind- en conserveermiddelen in de producten. Want waarom een goed product langer vers laten maken, terwijl het vaak binnen één week opgesnoept is? Wij van ’t Stroopwafelhuisje vinden het niet nodig om een product langer houdbaar te maken dan nodig is. En daarom adviseren wij de stroopwafels in de koelkast te bewaren, en op kamertemperatuur te eten.

Bestel onze  Stroopwafels online of bekijk onze marktagenda wanneer wij bij u in de buurt staan. En houd onze in de gaten via facebook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.