Geschiedenis van de stroopwafels

De Geschiedenis van de Hollandse lekkernij.

reuze stroopwafels

Nederland en de Hollandse lekkernij de Stroopwafels zijn bijna synoniem aan elkaar. Maar waar komen deze overheerlijke stroopwafels eigenlijk vandaan? In dit artikel duiken wij terug in de geschiedenis van de Stroopwafels en komen tot een mooie ontdekking

Er gaan diverse verhalen rond maar vermoedelijk komen de stroopwafels oorspronkelijk uit Gouda, waar ze in 1784 voor het eerst gebakken werden. Het gerucht gaat dat er een bakker de stroopwafels maakte van overgebleven broodkruimels en bakte daarvan de stroopwafels mee die hij vervolgens had voorzien van een laagje stroop. Daarmee waren de eerste stroopwafels geboren, en de lekkernij viel zo goed in de smaak dat het al snel heel populair werd. Al snel veroverde dit Hollandse Lekkernij heel Nederland.

De meeste stroopwafels worden tegenwoordig niet meer gebakken van overgebleven broodkruimels maar van de beste ingrediënten van topkwaliteit, hierbij moet je denken aan bruine suiker, meel en roomboter.

Ook ’t Stroopwafelhuisje gebruikt de beste ingrediënten van topkwaliteit om iedere dag de lekkerste Goudse stroopwafels voor u te bakken. Nadat wij de wafels hebben gebakken wordt deze eerst nauwkeurig doorgesneden, waar een heerlijke laag stroop tussen wordt gesmeerd. Onze stroopwafels worden vaak bij de koffie en thee gegeten, maar de Stroopwafels zijn ook zeer geschikt als een smakelijke tussendoortje.

‘Wie verras jij’ met overheerlijke stroopwafels van ’t Stroopwafelhuisje

Bestel onze ambachtelijke stroopwafels snel via de stroopwafel webwinkel van T Stroopwafelhuisje. Tip; zie ook de vele recensies van onze online klanten via de webwinkel.

Groetjes ’t Stroopwafelhuisje.

Bron:

Heeft u nog vragen of suggesties neem dan vrijblijvend CONTACT met ons op.

DEEL dit artikel met al je vrienden en familieleden, het delen van de artikel doe je heel eenvoudig door op de Facebookknop te klikken. Uiteraard zien wij je reacties ook graag terug op onze BLOG. Op deze manier breng je vrienden en familie leden op de hoogte van waardevolle informatie en wellicht verrassen ze jouw wel met de lekkerste stroopwafelkruimels.

‘t Stroopwafelhuisje verovert de markt!

De Stroopwafels van t Stroopwafelhuisje veroveren de markt! Wil jij weten aan wie wij onze heerlijke stroopwafels leveren? bekijk dan het volgende artikel ‘t Stroopwafelhuisje verovert de markt’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.