De kracht van reflecteren op de stroopwafelbusiness

De kracht van reflecteren

Visionair weekje
Ik heb het advies gekregen van mijn man om een ‘visionair weekje’ in te plannen. Dit betekent dat ik één week lang niet actief mag zijn in het bedrijf, vanuit een afstandje moet ik de rust en de ruimte nemen om terug te kunnen kijken op de ontwikkelingen van ’t Stroopwafelhuisje en hoe de toekomst er verder uit gaat zien.

Tijdens de eerste dag van de ‘visionair weekje’ merkte ik direct op dat ik ontwennings- verschijnselen had en onrustig werd. Ik had sterk de behoefte om direct weer in Outlook te duiken, om te kijken of er mails zijn binnengekomen van klanten en of er bestellingen van de webwinkel zijn binnen gekomen, enzovoort. Toen besefte ik pas hoe groot de drang vanuit mij was om dag en nacht met ’t stroopwafelhuisje bezig te zijn.

Vanaf dag twee van de ‘visionair weekje’ had ik de rust en ruimte om terug te kijken naar de afgelopen periode/ jaar. Wat ben ik als ondernemer maar ook als persoon in het afgelopen jaar 2016 hard gegroeid. Ik heb fantastische mooie opdrachten uit mogen voeren, denkend aan het verzorgen van relatiegeschenken voor bedrijven en instellingen, ik heb vanuit de stroopwafels een impact mogen leveren voor diverse bekende en regionale goede doelen. Ik wordt steeds vaker ingehuurd voor verschillende evenementen, braderieën, bedrijven/ verenigingen ect. om heerlijke stroopwafels te mogen bakken op locatie. Ik heb daarnaast veel geleerd over internationaal zaken doen, waarbij er diverse pallets vol ambachtelijke stroopwafels de internationale markten hebben bereikt. Er komt zoveel bij kijken om de stroopwafels van deur tot deur te laten bezorgen. Ook het verzorgen van trouwbedankjes voor dag- en avondgasten op een huwelijk is een hele eer.

Dit maakt mij blij en dol gelukkig
Daarnaast maakt het mij enorm blij dat wij zulke leuke klanten hebben op onze weekmarkten. Ik sta iedere keer met veel plezier op de weekmarkten en vindt het fantastisch dat de aantal klanten op de markten elke week weer toeneemt. Ik ontvang mijn klanten gastvrij en klantvriendelijk aan onze kraam en probeer altijd ruimte te maken om een gezellig klets praatje te maken.

Maar het leukste van mijn vak is, is niet zozeer te relateren in euro’s, maar ik wordt ziels gelukkig van alle lieve berichten die wij wekelijks ontvangen via de mail, Facebook, vele gastenboek berichtjes, via de webwinkel en gewoon mondeling op de markten. Wij hebben zelfs klanten die de moeite nemen om ons telefonisch te benaderen om ons te bedanken voor de heerlijke stroopwafels.

Al deze vaste klanten die zo blij met ons zijn dat wij op de weekmarkt staan, die wij kunnen verwennen iedere week weer met onze verse ambachtelijke stroopwafels, moet ik uit diepst van mijn hart jullie bedanken. Jullie komen door weer en wind naar de markt om onze verse stroopwafels in huis te halen. BEDANKT ALLEMAAL :).

Daarnaast doen wij nog veel meer. Dit kunt u lezen op de volgende pagina; t Stroopwafelhuisje verovert de markt. https://tstroopwafelhuisje.com/2016/03/05/stroopwafels-van-t-stroopwafelhuisje-veroveren-de-markt/

Wat te doen?
Nou ja, om lang verhaal kort te maken, na een ‘visionair weekje’ viel het kwartje en wist ik ineens wat ik nodig heb.

Ik ben gaan bedenken wat ik het liefst doe, wat ik wil, wat mijn belangrijkste diensten zijn, wie ik het allerliefst help waarom, waarmee en hoe ik ervoor kan zorgen om al onze stroopwafel fans en toekomstige stroopwafel vrienden zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Ik heb besloten om nog dichter aanwezig te zijn bij onze klanten. Ik moet als ondernemer controle houden op de gehele bedrijfsprocessen, maar mijn hart ligt duidelijk meer in klantcontact en het bakken van de ambachtelijke stroopwafels. Administratieve processen geef ik iets meer uit handen, zodat ik meer tijd over hou aan de dingen die ik het liefst doe.

Missie van t Stroopwafelhuisje
Daarbij wil ik mijn eigen missie nastreven; de ambachtelijke stroopwafels van ’t Stroopwafelhuisje verkrijgbaar maken voor iedereen. Daarom ben ik blij en trots dat er dagelijks meerdere online bestellingen worden gemaakt in onze stroopwafel webwinkel

Daarnaast heeft de ‘visionair week’ ertoe geleid dat ik gekomen ben tot nieuwe ideeën die ik graag wil gaan uitwerken in het bedrijf. De nieuwe ideeën zijn geboren, deze nieuwe ideeën wil ik vanaf het jaar 2018 meer tot uiting laten komen in het bedrijf. Wordt vervolgt…

Alles valt nu op een wonderbaarlijke manier op zijn plek en ik voel me sterker dan ooit!

De komende maanden ga ik keihard werken aan mijn bedrijf, mijn diensten om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Indien u straalt, straal ik nog harder mee 🙂

Daarnaast heb ik besloten om minimaal twee keer in het jaar een ‘visionair weekje’ in te plannen. Ik wil alle ondernemers aanraden om ook een ‘visionair weekje’ in te plannen, zodat je even uit de dagelijkse processen stapt en aan je eigen onderneming kan werken en te reflecteren. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder de ‘visionair weekje’ niet gekomen zou zijn tot nieuwe ideeën.

Dankbaarheidjolanda van t stroopwafelhuisje
Naast het hard werken, ben ik ook meer tot de besef gekomen hoe dankbaar ik ben. Ik wil mijn man bedanken voor de support, ondersteuningen en het geloof dat je je eigen dromen achterna moet gaan en dat niets onmogelijk is. Vele klanten hebben  wel eens kennis gemaakt met mijn steun en toeverlaat. Daarnaast wil ik uiteraard ook mijn ouders en de rest van mijn familie bedanken voor de nodige hulp en ondersteuning om alles mogelijk te maken. Dankzij jullie hulp zijn er vele deuren open gegaan en is het bedrijf mede dankzij jullie hulp hard gegroeid, uit diepst van mijn hart ben ik jullie eeuwig dankbaar.

Niet te vergeten wil ik ook de ondersteunende medewerkers en ondersteunen partijen bedanken. Mede dankzij jullie inzet hebben jullie kunnen bijdragen aan de groei van het bedrijf, ook hiervoor wil ik een diepe buiging voor maken en jullie enorm bedanken uit diepst van mijn hart.

Lieve klanten, ik wil jullie allen individueel bedanken voor het vertrouwen in t Stroopwafelhuisje en waarbij jullie onze ambachtelijke stroopwafels helemaal te gek vinden. Zoals ik al eerder heb aangegeven geven al jullie reactie zoveel voldoening en warmte, uit diepst van mijn hart ben ik jullie daarvoor eeuwig dankbaar. Het is niet in woorden uit te drukken hoe gelukkig ik ben dat ik jullie als klant en tevens als stroopwafel ambassadeur mag verwelkomen. Ik ben super trots dat ik jullie van dienst mag zijn met onze heerlijke ambachtelijke stroopwafels.

Liefs Jolanda en het team van T Stroopwafelhuisje

Ps. Meld je aan als ambassadeur van t Stroopwafelhuisje; stuur een e-mail naar tstroopwafelhuisje@outlook.com ik ben opzoek naar stroopwafel ambassadeurs voor t Stroopwafelhuisje. Kortom draag jij t Stroopwafelhuisje een warm hart toe, stuur dan a.u.b. een mail.

Alvast bedankt stroopwafel vrienden 😉

Ps. Deel dit bericht a.u.b. met al jouw vrienden

Laat hier onder jouw reactie achter zodat ook andere kunnen zien wat je van t stroopwafelhuisje vindt en wat je van dit artikel vind. Dit geeft jullie ook de gelegenheid om op elkaar te reageren en wellicht leuke tips te delen. 

4 gedachtes over “De kracht van reflecteren op de stroopwafelbusiness

 1. Fantastische artikel Jolanda,

  Wat leuk om te lezen en te zien dat jouw ambachtelijke stroopwafels zo in de smaak vallen. Ik kan het weten, wij hebben enkele weken geleden diverse pakjes stroopwafels besteld via de webwinkel van t stroopwafelhuisje. Ik begrijp heel goed waarom jullie stroopwafels zo in de smaak vallen. Onze vrienden en familieleden vroegen allemaal stuk voor stuk waar komen deze vandaan? Je kan binnenkort weer een bestelling ontvangen via de webwinkel.

  Succes verder met het uitbouwen van je fantastische bedrijf, de stroopwafels en de services zijn fantastisch.

  Groeten,

  Jorien Hendriksen

  Geliked door 1 persoon

  • Beste Jorien,

   Enorm bedankt voor je leuke bericht en fijn om te horen dat jij, je familie en je vrienden onze ambachtelijke stroopwafels zo lekker vinden. Dit maakt mij enorm trots dat onze ambachtelijke stroopwafels zo goed in de smaak vallen.

   Wij zien binnenkort je nieuwe bestelling wel weer verschijnen via onze webwinkel.

   Wij wensen je een fijne dag verder toe en tot binnenkort.

   Groetjes Jolanda van t Stroopwafelhuisje

   Like

 2. Respect Jolanda!

  Jij laat maar zien, dat niets onmogelijk is als je maar je dromen achterna gaat. Ik heb deze week via kennissen vernomen dat er heerlijke stroopwafels verkrijgbaar zijn op de markt van Breda. Ik wist niet eens dat jij hiervan de eigenaresse van bent.

  Leuk je aan de kraam gesproken te hebben, en fantastisch om te lezen welke ontwikkelingen je momenteel doormaakt met je bedrijf. Ik lees en hoor alleen maar positieve dingen en jij zet je echt dagelijks in om jouw klanten te voorzien van heerlijke stroopwafels en hoe je het zelf zegt ‘heerlijke stroopwafels en een glimlach bij de klant’. Ik begrijp nu heel goed dat jij veel mensen bereikt met je heerlijke ambachtelijke stroopwafels. Van jouw gaan wij nog veel meer horen, daar ben ik van overtuigd.

  Trots dat ik vroeger bij jouw in de klas heb mogen zitten, en toen was je al zeer gedreven en zeer sociaal aangelegd, je hebt een hart van GOUD MEID!

  Groetjes

  Karlijn

  Geliked door 1 persoon

  • Hoi Karlijn,

   Bedankt voor je lieve woorden Karlijn.

   Ik vond het ook leuk om je na al die jaren gesproken te hebben. Tussen de bedrijvigheid door (stroopwafels bakken) hebben wij even kunnen bijkletsen. Ik ben ook zeer blij dat jij het ook goed maakt en dat je een liefdevol leventje leidt met een mooie baan en dat je zelf ook al getrouwd bent.

   Het succes die ik ervaar heb ik enerzijds te danken aan mijn fantastische stroopwafelvrienden (klanten) wordt namelijk overladen met leuke reacties, berichten en mails daar krijg ik altijd een warm gevoel bij. Anderzijds heb ik een grote deel van mijn succes te danken aan de support van mijn man, familie en vrienden.

   Het doet mij juist veel deugd dat het zo goed met je gaat, laten wij deze goede gevoel vasthouden 😉 Ik zie je graag weer aan de kraam verschijnen dan hebben wij genoeg stof om over te praten 😉

   Liefs,

   Jolanda

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.